Coaching werknemers HRM

LOOPBAANCOACH
VOOR HOOGOPGELEIDE VROUWEN 

WELKOM!

Wat fijn dat je ons gevonden hebt! Want dat betekent dat je een  vrouw bent (of kent) die haar werk serieus neemt. Die zichzelf wil verbeteren, die haar talenten wil ontplooien en het ook belangrijk vindt plezier te hebben in haar werk. Wij helpen je graag je koers uit te zetten, meer impact te maken, en met plezier en succes aan het werk te zijn!

Deze site is voor individuele vrouwen en voor hun werkgevers. Neem een kijkje en bij vragen of opmerkingen, laat het ons weten!

WAAROM LOOPBAANCOACHING ALLEEN VOOR VROUWEN?

Vrouwen zijn anders dan mannen. Gelukkig!
Vrouwen lopen in hun werk, bij het zoeken naar de ideale baan of functie en in hun work-lifebalans tegen andere zaken aan dan mannen.

Er worden andere eisen aan vrouwen gesteld, ze stellen zelf andere (of teveel) prioriteiten en omdat in veel organisaties de van oudsher masculiene werkcultuur heerst hebben vrouwen soms even de wind tegen. 

Ze gaan dan denken aan een andere baan, een andere invulling, een andere functie, etc.
Dan ontstaat er de behoefte aan een pas op de plaats en reflectie.

Werkgevers

Werkgevers herkennen dat steeds meer en willen daarin ondersteunen. Ze willen hun vrouwelijke medewerkers behouden en laten excelleren. Daar zit ook een belangrijk bedrijfseconomisch belang.
(zie ook HRM, trainingen en masterclasses > )

Onze klanten zijn professionele vrouwen die zelf op zoek zijn gegaan naar een goede loopbaancoach. De opdrachtgevers zijn voornamelijk werkgevers die hun vrouwelijke medewerkers waardevol vinden. Daarnaast werken we veel met vrouwelijke (startende) ondernemers.

We houden van mannen!

We zijn dol  op mannen en we werken graag met ze samen. We gaan ervan uit dat alle mannen het beste met vrouwen op de werkvloer voor hebben.
We kunnen van mannen leren, zij doen dit spelletje tenslotte al honderden jaren, en zij bepalen tot nu toe nog steeds de regels.
We erkennen dat er verschillen zijn in de manier waarop vrouwen beoordeeld en gewaardeerd worden en willen vrouwen helpen om ondanks dat te excelleren. We willen vrouwen (en mannen) leren hoe ze de mannen in hun omgeving daarbij kunnen betrekken. En uiteraard willen we die verschillen graag rechttrekken 🙂

Waar we niet zo van zijn

Zweven
We zijn niet zo van het zweven, ook niet van de psychoanalyse waarin we sessies lang gaan wroeten in je verleden om jouw NU te kunnen duiden.
We inviteren geen goddelijke hulptroepen en voorgaande levens in onze coachsessies, om maar eens een paar voorbeeld uit het rijke en creatieve aanbod in coachland te noemen.


LIFE CHANCHING
Sommige roepen dat coaching een persoonlijk ontwikkelingsproces is, dat zelfs Life-Changing moet zijn. Dat kan. Dat maken we ook regelmatig mee. Maar voor ons is coaching: in een beperkt aantal gesprekken met beide benen op de grond, reflecteren op jezelf, op je handelingsrepertoire en gedrag, èn je omgeving. We brengen wensen, oorzaken en gevolgen in kaart en spreken concrete stappen. Daar boeken we snel resultaat mee. 

Natuurlijk werken we af en toe met tools die op puur wetenschappelijke grond onverklaarbaar maar toch super werken.
Onze coaching is vooral praktisch en evidence based. 
De ervaring leert dat dit werkt. 

Oja, en we houden ook niet zo van de slachtofferrol, of de calimero-rol. Ja, soms zijn dingen niet eerlijk, rottig en verdrietig. Dat mag er zijn. Maar uiteindelijk is de vraag hoe jij er mee om gaat. Daar helpen we je graag bij.

Gebruik je talent, kennis en ervaring optimaal

Loopbaancoach

 

Ook hoogopgeleide vrouwen met ambitie, barstensvol talent en met een mooie carrière zijn in hun werkomgeving vaak (te) bescheiden. Sterker nog, die denken vaak dat dit dus niet over hen gaat 🙂

Dat zit bij ons vrouwen ingebakken. Die bescheidenheid, vaak gepaard met of veroorzaakt door onzekerheid, is meestal niet alleen volkomen overbodig, maar kan ons ook in de weg zitten. We krijgen dan zaken niet goed voor elkaar.

Maar ook conflicten op het werk, te weinig uitdaging, of juist willen gaan voor die uitdaging, invloed hebben en vergroten, of een betere worklife-balance zijn allemaal zaken die bij ons vrouwen een andere aanpak vragen en een andere impact hebben dan dan bij onze mannelijke collega’s.

Maar daar is veel aan te doen. Vooral nu ook werkgevers een extra focus hebben op hun vrouwelijke talenten. Loopbaancoaching is dan een krachtig instrument.

 

Vrouwelijke manager

COACHING WERKT

Dus wil je begeleiding van een professional die bekend is met deze thema’s, die specialist is in het werken met hoogopgeleide vrouwen. Je wilt een coach die weet hoe ze je het beste daarin kan begeleiden, vanuit de eigen werk- en thuiservaring en door de vele coachgesprekken met professionele vrouwen.

Je wilt een (plezierige) coach die op grond van wetenschap, kennis, kunde en ruime ervaring effectief met jou aan de slag kan gaan. Zodat jij jouw doelstellingen gaat realiseren.
Dat is dus een SheConsult coach. 

Het BNNVara programma RAMBAM heeft met Heel Holland Coacht een helder beeld neergezet.
Het geeft een schokkend beeld over de wildgroei in ons vak.

 Waar heb je belangstelling voor?

Tussen onderstaande modules is veel overlap. Samen met je coach bepaal je wat het doel van je coaching is en waar de accenten komen te liggen.

Zelfvertrouwen Coaching

Zelfvertrouwen is de basis voor succes en plezier in je werk

Nieuwe baan of koers

Ambitie vormgeven, nieuwe baan, outplacement of koersbepaling 

Stress en burn-out voorkomen

Grenzen en prio’s  stellen, assertiviteit, burn-out voorkomen

Vrouwelijk Leiderschap

Leiderschap, strategisch spel, zichtbaarheid, personal branding

Het SheConsult-team

 

 

 

 

Een SheConsult coach herkent jouw situatie.
Ze is ervaringsdeskundige.

 

Coaching werknemers HRMSheConsult is de specialist in Nederland en België in het coachen van vrouwen in het benutten van hun potentieel. Bij SheConsult werk je met loopbaancoaches die naast een academische basis een bovengemiddelde kennis en kunde hebben opgebouwd rond Vrouwelijk Leiderschap en het coachen van professionele hoogopgeleide vrouwen. Bovendien hebben zij zelf ook werkervaring in masculiene werkomgevingen.

Bij onze coaches kun je aan één thema werken of aan meerdere thema’s. Vaak zijn thema’s ook met elkaar verweven. Onze coaches weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Ga gewoon het gesprek eens aan met een coach bij jou in de buurt of met de specialisatie die je zoekt. Een telefonische kennismaking van 20 minuten kost niks.

Jouw investering?
De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal sessies, dat bespreek je van tevoren. Het tarief voor onze coach ligt wat hoger dan bij een gemiddelde coach, € 198,- per uur (excl. BTW), maar een SheConsult-coach is dan ook geen gemiddelde coach 🙂

Noloc erkend

De SheConsult Coaches zijn academisch opgeleid, als coach gecertifieerd en zijn lid van een beroepsvereniging. 

Overzicht werkervaring SheConsult-coaches
  • C-level en/of RvT 26% 26%
  • HR directie- en management functies 36% 36%
  • Senior Management functies 56% 56%
  • Onderwijs & Wetenschap 23% 23%
  • Overheid en politiek 30% 30%
  • Consultancy functies 65% 65%
SheConsult is aangesloten en geverifieerd door Coachfinder.nl.
Een initiatief van Psychologie Magazine

Psychology magazine keurmerkNa een zorgvuldige intake procedure zijn wij aangesloten bij Coachfinder. Psychology magazine geeft aan : “Coachfinder staat voor kwaliteit. We beoordelen elke aanmelding en laten alleen coaches toe die aan onze strenge toelatingscriteria voldoen.

Topprioriteit van de HR-professional:  Houd je talenten aan boord!

Behoud van medewerkers is het nieuwe recruitment

in-Company Training & masterclasses

Voor bedrijven en overheidsorganisaties biedt SheConsult, naast coaching, een aantal 'groepsactiviteiten' gericht op vrouwen zoals bijvoorbeeld de jonge vrouwelijke professionals, de aankomende vrouwelijke managers, de vrouwelijke high-professionals, de vrouwelijke 45+ers, of een gemixte groep van vrouwen. Dat kan een theatercollege zijn, een lezing, het leiden van discussie, maar ook masterclasses, trainingen en intervisie-begeleiding.

Retentie

Vrouwelijke medewerkers lopen tegen andere zaken aan dat hun mannelijke collega’s. Constateren dat je niet de enige bent met bepaalde uitdagingen is een belangrijk element van de bijeenkomsten. Er zit een grote kracht in de groepsdynamiek. De ervaring leert dat de deelnemers kracht en inzicht halen uit de trainingen/masterclasses. Bovendien worden de deelnemers gestimuleerd een 'tribe' te vormen, een team van vrouwen dat elkaar steunt, support en verder helpt. In het kader van retentie, is het belangrijk dat de deelnemers het vooral ook als heel plezierig ervaren dat hun werkgever begrip heeft voor de andere positie die vrouwen innemen in de organisatie dan mannen.

Masterclass rond zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is in veel werksituaties één van de belangrijkste fundamenten om te excelleren en je goed en krachtig te voelen. Het succesvolle masterclass rond de bestseller  F*ck die onzekerheid wordt gegeven voor groepen van 15 tot 1.500 deelnemers.

Training Vrouwelijk Leiderschap

Traing hoogopgeleide vrouwen

De deelnemers leren  in een dag of twee dagen de basisregels rondom persoonlijke effectiviteit en vrouwelijk leiderschap. Strategisch denken, valkuilen voor vrouwen, zelfvertrouwen, zichtbaarheid en personal branding komen aan bod.

Begeleiding Intervisiegroepen

Training hoogopgeleide vrouwen

In Intervisie bespreken we casuïstiek en uit de werkpraktijk van jouw organisatie . Professionele én persoonlijke vraagstukken komen aan de orde; van persoonlijk leiderschap, ambities tot uitdagingen met de work/life balance.

Enkele voorbeelden van werkgevers die vertrouwen op de kwaliteit van SheConsult

EY
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

KPN
Individuele coachtrajecten, ook voor andere telecom providers.

Verschillende Ministeries
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RUG
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges, ook voor andere universiteiten.

KADASTER
Individuele coachtrajecten, workshops, trainingen en theatercolleges.

ERASMUS UNIVERSITEIT
Individuele coachtrajecten, masterclasses, trainingen & theatercolleges.

FIAT NEDERLAND
Individuele coachtrajecten.

SALESFORCE
Individuele coachtrajecten
& theatercollege.

SOLIS ZORGGROEP
Individuele coachtrajecten.

HEINEKEN
Individuele coachtrajecten & trainingen

NATUUR
MONUMENTEN
Individuele coachtrajecten.

CAPGEMINI
Individuele coachtrajecten & theatercolleges

RABO BANK
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

ABN - AMRO
Individuele coachtrajecten, masterclasses & theatercolleges.

MILIEUDIENST
RIJNMOND
Individuele coachtrajecten, workshops & theatercolleges.

RTL 4
Individuele coachingstrajecten, ook voor andere omroepen.

KPMG
Individuele coachtrajecten, theatercolleges.

GEMEENTE UTRECHT
Individuele coachtrajecten, ook voor andere gemeenten.

Drs. Vréneli Stadelmaier

Is oprichter van SheConsult. Ze coacht vanuit haar missie om vrouwen in hun kracht te zetten. Dat doet ze niet alleen met individuele gesprekken maar ook met haar boeken en theatercolleges in het hele land.  Vréneli is een uiterst ervaren loopbaancoach.

SheConsult oprichter Vréneli Stadelmaier is naast auteur van verschillende boeken, actief met haar theatercolleges, schrijft wekelijks blogs en post interessante vlogs met cases over de coachpraktijk. Ze is uitgever van SheNews.nl. Ze staat regelmatig in kranten, tijdschriften en treed op op radio en televisie. Voor haar werk won ze de Joke Smit prijs, de regeringprijs voor vrouwenemancipatie.  

Op haar site vind je meer informatie.

SheConsult zoekt Top Coaches

Gezien de toenemende vraag, willen we SheConsult coaches kunnen aanbieden heel Nederland en Vlaanderen.

Ben jij een ervaren vrouwelijke coach met een academische basis lees dan verder.

Loading...